Полиция влезе в дома на холандец, обвинен в брутално изнасилване в София, съобщи Нова телевизия.

В Нидерландия Йохан Фредерик Стелингверф е познат като "валиумният изнасилвач".

Повторният арест идва след жалба на още една жена, която твърди че е била изнасилена от мъжа през октомври 2019 г. Срещу чужденеца се очаква да бъде повдигнато второ обвинение.

Автомобил на Съдебна охрана и няколко патрулки са пристигнали пред кооперацията в столичния квартал "Зона Б-5", в която Стелингверф е задържан под домашен арест. Последвал обиск на жилището, което той обитава.

Нидерландският гражданин бе арестуван в София на 26 декември миналата година след брутално изнасилване на 32-годишна жена. Жертвата бе настанена в болница с тежки травми и разкъсвания. Преди Нова година Софийският районен съд му наложи най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, която той обжалва. На 3 януари обаче Софийският градски съд промени мярката за неотклонение и го пуска под домашен арест. След това Районната прокуратура издаде заповед за забрана Стелингверф да напуска България до приключване на делото.

Обитателите на кооперацията, в която холандецът живее, се страхуват както от самия Йохан, така и от вероятността близки на пострадалите жени да потърсят отмъщение.

Съседите от блока са събрали подписка, в която настояват той да бъде изселен. Охранителят на комплекса разказа, че до този момент Йохан не е нарушавал домашния арест, а храна му носи млада жена и собственикът на апартамента.

Наскоро бил за два месеца в Германия.