Румен Радев удостои началника на Военномедицинска академия с висше офицерско звание "бригаден генерал". Държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев удостои началника на Военномедицинска академия с висше офицерско звание "бригаден генерал".

Бригаден генерал проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н. е назначен за началник на Военномедицинска академия и главен лекар на Въоръжените сили на Република България, съгласно указ на президента и заповед на министъра на отбраната.

Румен Радев изтъкна, че като главнокомандващ войската с особено удовлетворение връчва пагони за висше офицерско звание на достоен български офицер.

Той се обърна към Мутафчийски и обясни, че званието е акт на признателност и висока оценка за професионализъм и отдаденост на военната медицина. Президентът вярва, че Мутафчийски ще продължи да допринася за утвърждаването на ВМА като реномирано, модерно и ефективно здравно заведение.

Снимка 341648

Източник: Президентство на РБ

Едва ли има по-вълнуващ момент в кариерата на един офицер от Българската армия от това да бъде удостоен с висше офицерско звание и да бъде назначен за началник на една от най-престижните институции, заяви бригаден генерал проф. Мутафчийски.

Той се позова на девиза на ВМА - Ние сме толкова големи, защото стоим на раменете на нашите предшественици и затова виждаме надалеч.

Бригадният генерал обясни, че се притеснява, когато гледа снимките на предишните началници на ВМА. Виждам какви достойни хора са били и колко смазваща отговорност стои пред мен да не опетня нито тяхната памет, нито това, което са успели да съградят и да превърнат ВМА, каза проф. Мутафчийски.

Той заяви, че няма да позволи да бъде опетнено името нито на колегите му, нито на болницата, нито това на президента или министъра на отбраната и благодари за гласуваното доверие.