На територията на няколко областни дирекции продължава спецакция срещу незаконен трафик на мигранти. Началото на специализирана полицейска операция е в събота вечерта на територията на ОДМВР-Пловдив, съобщиха от полицията. В хода на полицейски действия на автомагистрала "Тракия" са задържани общо деветима души. Петима от тях са нелегални мигранти.

Според bTV шестима бежанци и седем организатори на трафика са задържани при спецакцията.

Според информация на телевизията, по 600 евро от нелегален мигрант са взели организаторите на канала за трафик на хора, който беше разбит при акция на автомагистрала "Тракия". Според телевизията, тартор на бандата е жена, а основни участници в нея са бивша барета и бивш полицай.

Трафикантите използвали четири автомобила. Бежанците са били в двете коли, които се движили в средата на колоната.

Единият автомобил бил със светлинни и звукови сигнали като кола на НСО. Това била застраховка срещу евентуално спиране от полиция.

Шофьорът на тази кола е бивш служител на отряда на баретите. Жената организатор на целия канал се намирала в последния автомобил от кортежа.

Процесуално-следствените действия продължават и към момента на територията на няколко областни дирекции, уверяват от МВР.

Заловиха полицаи, организирали канал за трафик на бежанци

Заловиха полицаи, организирали канал за трафик на бежанци

Задържани са петима бежанци и седем организатори

Припомняме, в събота на АМ "Тракия" бяха задържани петима бежанци и седем организатори.

Сред арестуваните има и полицаи, които са участвали в канала за трафик на нелегални имигранти.