Прокуратурата ще настоява за присъда от 5 или 6 години затвор за бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев. Това обяви прокурорът по делото Атанас Илиев в началото на заседанието на Пловдивския районен съд, предаде кореспондент на БНР.

Припомняме, че Евстатиев е обвинен в сексуално насилие над 16-годишно момиче. Очаква се днес съдебният процес срещу него да приключи и да бъде произнесена присъда.

Адвокатът на пострадалото семейство Иван Грошев също ще настоява за осъдителна присъда от 5 или 6 години. Семейството е предявило и граждански иск от 10 000 лева.

Бащата на момичето Георги Белухов е категоричен, че въпросът е да има осъдителна присъда. На родителите на 17-годишната вече Ирена Белухова ще им олекне като знаят, че има наказание.

Нова експертиза отлага делото срещу Иван Евстатиев

Нова експертиза отлага делото срещу Иван Евстатиев

Експертизата трябва да установи психическото състояние на обвинения

От своя страна защитата на Евстатиев обяви преди съдебното заседание, че ще отстоява тезата за невинността му. Адвокат Ташкена Колчева смята, че са били събрани достатъчно доказателства за това, че Иван Евстатиев не е виновен за изнасилването.

Няма експертизи, които да сочат, че Иван Евстатиев не е извършил престъплението или че е болен. Експертизите не говорят и за някаква степен на невменяемост.

Делото се гледа при закрити врата. В залата са и обвиняемият, и потърпевшата.