Събрани са всички необходими доказателства и са извършени всички действия, за да максимално бързо да приключи делото срещу Димитър Желязков, който ще бъде екстрадиран от Турция утре. Това стана ясно по време на брифинг на заместника на главния прокурор Иван Гешев.

Предстои предявяване на окончателни обвинения на всички лица и запознаване с материалите по делото от обвиняемите и защитниците.
Този процес може да продължи по българското законодателство и кратко, и дълго, по думите на Гешев. Зависи от това дали защитниците са добросъвестни или искат да попречат делото да влезе в съд.

Прокуратурата ще направи всичко възможно максимално бързо делото да влезе в съда.

Турция ни дава Митьо Очите

Турция ни дава Митьо Очите

Желязков ще пристигне в България с редовен полет на 15 февруари

Според Гешев делото "по същество е приключило", защото са събрани всички необходими доказателства. За арест са необходими предпоставки за извършване на друго престъпление или опасност лицето да се укрие. Тези опасности съществуват реално, затова прокуратурата иска задържане под стража.

Искането от българска страна лицето да бъде екстрадирано е извършено в срок. От там нататък за другите държави е въпрос на вътрешно законодателство. Българските власти не разполагат със способи да принудят турската страна в точно определен срок да екстрадира Желязков.

Ще бъдат предявени обвинения към Желязков и технически още в събота Митьо Очите може да бъде изправен пред съд.

Сега ли си отворихте очите за Очите?

Сега ли си отворихте очите за Очите?

Защо е нужно прокуратурата да вдига цялата тази пушилка около работа, която по принцип и по закон е длъжна да върши