Сидеров заподозря, че прокуратурата искала да ги изкара от политическия и обществения живот.

Сидеров и Чуколов окончателно на свобода
Още...

Лидерът на "Атака" и съпартиецът му Десислав Чуколов се изправиха пред Софийския апелативен съд, който гледа мерките им за неотклонение, след като прокуратурата протестира освобождаването им от ареста.

Двамата депутати отново бяха почетени от привърженици на партията, които дойдоха в Съдебната палата, за да ги подкрепят. Обвинените за нахлуването в НАТФИЗ Сидеров и Чуколов дойдоха в Съдебната палата - този път без белезници. Адвокатите им представиха пред съда вносни бележки за платените парични гаранции по 6000 лв.

В съдебната зала са и депутати от "Атака", които демонстрираха солидарност, решавайки да чуят съдебното решение заедно с колегите си Сидеров и Чуколов, вместо да отидат на извънредното заседание в парламента.

Националистът се възмути от това, че държавното обвинение се опитвало да му оформи негативен портрет на изключително опасен обществен враг. Той отново напомни, че до момента няма присъда, която да е стигнала до последна инстанция и да го обявява за виновен в престъпление.

И днес пред съда Сидеров изтъкна, че "Атака" е вносител на промени в Конституцията, касаещи именно прокуратурата и в частност главния прокурор. В искането за задържане им Сидеров съзря опит на държавното обвинение да ги възпрепятства.

"Ние сме хора, които правим дарения не само когато предстоят избори, а през цялата година", отбеляза на свой ред Десислав Чуколов.
Паричните гаранции от по 6000 лв., които двамата депутати платили, щели да попречат временно на благотворителната им дейност.