От Варненската окръжна прокуратура искат от Спецсъда ефективно наказание на Николай Спасов-Чирпанския, съобщиха от прокуратурата.

Мотивът им е, че той е член на организирана престъпна група. 37-годишният мъж ще изтърпи наказание 1 година лишаване от свобода при строг режим, след като се признал за виновен и сключил споразумение с прокуратурата. То е одобрено от състав на Специализирания наказателен съд и е влязло в сила, уточняват от прокуратурата.

Спасов е осъден за участието си в 7-членна организирана престъпна група, ръководена от Радослав Калчев. Групата била структурирано трайно сдружение за извършване на престъпления. Спасов участвал в нея от януари 2004 до 21 януари 2015 г.

Спасов е получил наказание от 1 година и 2 месеца затвор. Той е обвинен за ръководител на организирана престъпна група от 3 лица с цел придобиване, държане и разпространение на високорискови наркотични вещества - марихуана, хероин и кокаин.

И по тази присъда се признал за виновен и е сключил споразумение със Специализираната прокуратура, което е одобрено от Специализирания наказателен съд. 37-годишният мъж е осъждан многократно.

МВР разкри 3 убийства и нова група килъри

МВР разкри 3 убийства и нова група килъри

Разкрити са убийствата на строителния предприемач Митко Дамянов и

Припомняме, Чирпанския е сочен за член на групата, убила семейство Дамянови и Борислав Манджуков.