Прокуратурата сама проверява себе си, този факт говори доста красноречиво каква проверка е извършила. Това заяви в парламента министърът на МВР Бойко Рашков по повод скандала с подслушването.

"Разполагам с коренно различна информация, която ще предоставя на парламента, след като се формира парламентарна комисия, която ще се запознава с класифицираната информация. Тогава ще станат известни неща, които прокуратурата не желае да оповести, защото според моето дълбоко убеждение тя е предприела действия в услуга на предишните управляващи, по такъв начин прокурорите са се ангажирали, не без благословията на главата на прокуратурата, в услуга на политическото ръководство до 4 април, допуснати са груби грешки на законодателството у нас и са били подложени на СРС български граждани", обясни подрбно той.

Министърът имал категорични доказателства, че служители в МВР, ГДБОП са били експлоатирани като наемни работници за интересите на това производство и обясни, че "мисли, че са две досъдебните производства, по които са протекли тези подслушвания".

Прокуратурата не установи да са подслушвани политици

Прокуратурата не установи да са подслушвани политици

Досъдебното производство е прекратено поради липса на доказателства

Вчера прокуратурата по най-странен начин обяви, че по отношение на Божков е повдигнато обвинение по чл. 95 от НК, а какво означава, че той бе обвинен в политическо престъпление... Щом е обвинен в такова, възниква въпросът доколко една екстрадиция, която се е поискала вчера, ще се реализира, тъй като нито една съвременна държава не предава искани лица за политически престъпления. Оттам възниква въпросът желае ли българската прокуратура да работи с този човек, да го приведе в страната или по този начин завинаги осигурява възможност на Васил Божков да пребивава извън България необезпокояван", коментира Рашков.

Надявам се да има стабилно правителство оттук-нататък, коментира МВР министърът за началото на 46-ото НС. 

Когато го създадем със задачата с дневния ред на обществото, ние сме само за два месеца, това, което можахме да го свършим, го свършихме", коментира той и изброи.

Обвиниха Божков за финансиране на напрежението на протестите от 2020 г.

Обвиниха Божков за финансиране на напрежението на протестите от 2020 г.

Като обвиняеми са привлечени и други лица

"Виждате - текат проверки в най-различни посоки, за да се изнасят проблеми, възникнали във времето назад във връзка с автомагистралите, там са влезли представители на НСлС, на НСС, на НАП, за похарчени 8.6 млрд.лв., раздадени, подарени, казвам аз, на близки до предишното управление фирми и граждани, без да има сключени договори и спазен законът за обществените поръчки, което означава, че за българското общество няма гаранции, че ще се извършат строителните работи, още по-малко, че ще бъдат върнати парите", коментира той.

Рашков посъветва: "Поинтересувайте се, някои от тези големи строители къде живеят, някои от тях живеят в Дубай, така че тези средства за магистрали са послужили на тези хора да живеят спокойно и необезпокоявано в Дубай".

Спецпрокуратурата била атакувана, защото работела

Спецпрокуратурата била атакувана, защото работела

Работата на прокурорите е на високо ниво