Постоянен арест искат от прокуратурата за двама мъже, обвиняеми за кражба на пари от супермаркет, съобщиха от Районната прокуратура в Асеновград. Сега те са задържани до 72 часа.

Обвиняемите К.П. на 45 години и С.Г. на 57 години са обрали супермаркет в Асеновград на 2 декември 2019 г. Двамата са нахлули с взлом в магазина и са откраднали 20 000 лева и цигари, от различни марки, на стойност около 1 000 лева. Избягали са с автомобил "Нисан". 

Припомняме, вчера бяха арестувани трима мъже за обира

Задържаха трима за обир на хранителен магазин в Асеновград

Задържаха трима за обир на хранителен магазин в Асеновград

Откраднали са около 20 000 лв. и стекове с цигари

Кражбата е станала в първите часове на 2 декември 2019 г. Те пътували с колата от град Пловдив до Асеновград. Преди това те няколко пъти оглеждали супермаркета в Асеновград, за да направят план за кражбата.

Арестувани са от полицията малко по-късно - към 11 часа на 2 декември 2019 г. Направени са шест претърсвания и изземвания в жилище, автомобил, магазин и гаражи в гр. Пловдив. Открити са част от отнетите пари и част от цигарите.

Двамата обвиняеми са осъждани. По делото са разпитани свидетели, изготвена е трасологична експертиза и се извършват други процесуално-следствени действия.