От Варненската окръжната прокуратура поискаха да бъдат арестувани двама, тръгнали да крадат релси, повредили ги и ограбили части от жп съоръжение, съобщиха от прокуратурата.

За срок до 72 часа 31-годишния Йордан Д. от Девня и 32-годишния варненец Кирил Д. са задържани. Те са обвиняеми по два казуса - за повреди на железен път, с което е създадена опасност за живота на другиго, и за кражба чрез използване на техническо средство в съучастие.

Сигналът за кражба от железопътни линии във Варна е подаден на 27 март 2017 г. Девненецът Йордан Д. бил заловен от полицаите по време на кражба при условията на опасен рецидив.

Двамата мъже отрязали с ножица за арматура четири захранващи съединителя на 8 коловоз и стрелка №30 във Варна. Разследващите намерили ножицата за рязане, парчета релсови съединители и торба, в която двамата извършители поставили предназначените за кражба отрязани съединители с различна дължина.

Арестуваха мъж, откраднал релси от ж.п. път

Арестуваха мъж, откраднал релси от ж.п. път

Задигнал скрепителен материал при прелеза на казанлъшкото село Ръжена

Разследването срещу двамата продължава. По-късно през деня Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане на постоянни мерки за неотклонение "Задържане под стража" спрямо обвиняемите.