Постоянен арест за Спас Василев от Кочериново поиска прокуратурата. Искането за постоянен арест на мъжа, който стои зад профила "Александър Николов" във Фейсбук и се подозира в измама на десетки с обещание за по-евтини самолетни билети, е внесено в съда, съобщи БНР.

Очаква се по-късно Софийският районен съд да реши дали да му наложи най-тежката мярка за неотклонение.

МВР активно по следите на измамника Александър от Фейсбук

МВР активно по следите на измамника Александър от Фейсбук

Над 40 лица са свидетели по въпросното разследване

Прокурорското обвинението към Василев е по разследване от 2012 година. Тогава той е измамил гражданин като му обещал, че ще му осигури пакет от 10 самолетни билета за 490 лева.

Държавното обвинение ще представи и материали от дела в Дупница, Благоевград и Варна с други ужилени граждани от автентичния Спас от Кочериново. Ще бъде приложено и събраното от отдел "Компютърни престъпления" покрай разследването "Александър Николов".

Според директора на ГДБОП Ивайло Спиридонов, над 40 са измамените със самолетни билети и резервации от мъжа, който от 2013 година гради приятелства във Фейсбук със снимки от чужд профил и измислена биография. Срещу Спас Василев има досъдебно производство и във Варна.

МВР отрича фейсбук измамника Александър Николов да е заловен
Обновена

МВР отрича фейсбук измамника Александър Николов да е заловен

Тече разследване. Арест не е извършван

Василев беше задържан в петък в София, след близо петгодишно издирване, включително и чрез Шенгенската информационна система.

Не вярвайте на калпазани, съветва МВР шефът

Не вярвайте на калпазани, съветва МВР шефът

Валентин Радев не може да хвърля средства да пази неблагоразумни хора

Припомняме, в петък вътрешният министър Валентин Радев призова хората да не вярват на "калпазани" и да внимават във Фейсбук. Той и напомни, че при купуването на стоки и услуги има правила и ред.