Софийска градска прокуратура (СГП) протестира определението на Софийски градски съд (СГС) от 03.06.2024 г., с което Ивет Стайкова, обвиняема за убийството на актрисата Виолета Донева, бе пусната под домашен арест. Това съобщиха от прокуратурата.

На Стайкова бе повдигнато обвинение за извършване на умишлено убийство по особено мъчителен начин. От прокуратурата посочват, че на 19.10.2022 г. тя е взела кухненски нож и е нанесла 54 прободно-порезни рани в областта на главата и тялото на пострадалата, 6 от които засегнали жизнено важни органи.

Пострадалата загубила много кръв. В резултат на това настъпила смъртта на Виолета Донева.

Според държавното обвинение е налице основателно предположение, че подсъдимата е извършила престъплението. Наблюдаващият прокурор не е съгласен с твърдението на съда, че Ивет Стайкова няма опасност да се укрие.

Престъплението, за което е обвинена тя предвижда най-тежките наказания, а именно лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

От прокуратурата посочват, че с изменение на мярката за неотклонение от "задържане под стража" на "домашен арест" е ограничено свободното придвижване на Стайкова, но не и посещението на трети лица на адреса, които биха могли да я снабдят с наркотични вещества.

Обвиняемата за убийството на  актрисата Виолета Донева излиза под домашен арест

Обвиняемата за убийството на актрисата Виолета Донева излиза под домашен арест

Това е нейната внучка Ивет Стайкова,