За мен фактът, че Емилия Ковачева е била на работа тогава, когато е увредено бебето и именно тя е причинител на това телесно увреждане, е безспорен.
Това заяви пред журналисти прокурорът по делото срещу акушерката Емилия Ковачева, която е обвинена в опит за убийство на новородено.

Днес в съдебната зала бе представена повторна техническа експертиза на видеозаписите от отделението в болница "Софиямед". Тя потвърждава изводите от първата, че кадрите от камерите, заснели побоя, са автентични и не са манипулирани.

Експертизи отложиха делото срещу акушерката Ковачева

Експертизи отложиха делото срещу акушерката Ковачева

Две технически експертизи не са готови

"Всички онези доказателства, които са налични по делото - гласни, писмени и веществени - говорят само за едно: че автор на престъплението, в което е обвинена Ковачева е самата тя", допълни прокурор Николай Христов.

Според Владислав Янев, адвокат на Ковачева, има едно грубо процесуално нарушение - въпреки че са знаели, че записите ще се самоизтрият, прокуратурата не е иззела оригиналите.

"Сега се правят псевдоекспертизи върху презаписи, които не се знае кои по ред са. Унищожен е и компютърът, на който е правен презаписът. Това не буди ли някакви съмнения, че всичко е една голяма манипулация", запита Янев.

БАН не потвърждава, че на видеото се вижда акушерката Ковачева
Обновена

БАН не потвърждава, че на видеото се вижда акушерката Ковачева

Съдът прие допълнителната петорна съдбно-медицинска експертиза

Припомняме, акушерката Емилия Ковачева е обвинена в опит за убийство на бебето Никол, в нощта на 18 април 2015 г., когато то е било едва на четири дни. Днес в съда беше изслушана петорна техническа експертиза, потвърждаваща автентичността на записите от камерата в отделението на болницата.