В Софийския градски съд отложиха за след седмица делото срещу акушерката Емилия Ковачева, подсъдима за опит за убийство на новородено. Причината са липсващи експертизи, съобщи БНР.

И "метеорологичните условия" забавят делото за побоя над бебето Никол

И "метеорологичните условия" забавят делото за побоя над бебето Никол

Метеорологичните условия в София не му позволили да дойде да се запознае с експертизата

Родителите на Никол, която вече е на две години, протестираха с цветя пред Съдебната палата. Събитието беше организирано в социалните мрежи, но малцина застанаха редом с Румен и Станислава Димитрови.

Тя знае, че отиваме някъде и иска с нас. Тя не знае, че има дело срещу нея, естествено.

Акушерката от болница "Софиямед" е подсъдима за опит за убийство на новородено. Случаят, който шокира България, е от 18 април 2015 година. Тогава детето на Румен и Станислава Димитрови - Никол, е едва на 4 дни. По запис от камерите става видно, че по време на дежурството на Ковачева 4-дневното бебе е бито. Покрай разследването бяха изнесени данни и за други малтретирани от акушерката новородени.

Делото върви бавно и мъчително заради непрекъснатите отводи, които адвокатът на Емилия Ковачева иска - ту на съда, ту на прокурора.

Бащата на Никол коментира малкото хора, които са ги подкрепили с реално присъствие пред съда с това, че за пореден път е станало ясно, че хората са активни само от телефона или на компютъра си. И призна, че има страхове, че наказанието на Ковачева няма да е справедливо.