Софийска градска прокуратура иска по-тежка присъда по делото за двойното убийство с разчленяване открило се в околностите на Негован през 2019 година. Прокуратурата иска утежняване на наказанието и налагане на най-тежкото наказание за всеки от подсъдимите - доживотен затвор без замяна.

Оспорваната от прокуратурата присъда е от 15 август, когато СГС призна за виновни Георги Начев и Пламен Шляпашки за предумишлено убийство и им отсъди доживотен затвор.

Припомняме, жестокото двойно убийство беше извършено на 18 август 2019 г., а разплитането на случая започна след сигнал за открит череп в района на водоема край село Негован. По-късно криминалистите откриха и второ тяло. Десет дни по-късно бяха арестувани Георги Начев и Пламен Шляпашки - тогава на 44 и 39 години. Жертвите бяха треньорът по борба Йордан Атанасов - на 73 години, и съпругата му - Марияна на 71 години. Те са били простреляни с пистолет в областта на главата, а убийците разчленили телата им и в пластмасови бидони ги "погребали" край Негован.

Деянието на двамата подсъдими е извършено предумишлено и с користна цел - съучастниците да придобият наличните в жилището парични средства, собственост на жертвите, както и други вещи - марки и филателни изделия, монети, часовници и бижута на обща стойност 10 959.87 лева. От прокуратурата настояват съдът да признае и конкретно сумата като користна цел - 87 000 евро.