Прокуратурата няма да позволи да бъде въвлечена в политически битки. Това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева, цитирана от Нова телевизия.

"Не ме карайте да коментирам неистински твърдения, направени от политическо лице в предизборната обстановка. Прокуратурата не може да спре да работи, само защото на някого това не му харесва", каза Милева.

Повод за думите й е коментар на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, че държавното обвинение започнало обиски на членове на групата, която проверява твърденията за незаконни подслушвания.

Припомняме, от тази сутрин има обвинение към началника на сектор "Културно-исторически ценности" в ГД "Национална полиция" Ангел Папалезов. Обвинението е за участие в организирана престъпна група. Той ръководи отдела за борба с трафика на културни ценности. Назначен е за титуляр след пенсионирането на Кирил Христосков, който пък като пенсионер започва да работи във фондация "Тракия" на Васил Божков.

Прокуратурата предприе акция в Националната полиция
Обновена

Прокуратурата предприе акция в Националната полиция

Отново изплува фигурата на Васил Божков…

През миналата седмица Ангел Папалезов е бил включен в екипа, който да проверява дейността на ГДБОП, където са разработките срещу Божков. Вчера е отстранен от проверяващия екип.

По думите на Милева прокуратурата нямало да позволи да бъде въвлечена в политически битки. Според нея държавното обвинение стриктно прилагало закона и очаквало взаимодействие между всички правоохранителни органи в борбата с престъпността, защото това е в интерес на българските граждани.