Прокуратурата открила голям брой монети от жълт метал, документи и фактури в дома на Илия Златанов в София. Претърсването беше извършено снощи, 7 юли,

До този момент е установено, че голям брой от тях съвпадат с върнатите с постановления на прокурори при Специализирана прокуратура от 18.02.2020 г. и 26.03.2020 г. във връзка с подадена молба от лицето И.З., в качеството му на управител на "ИЗАМЕТ 1991" ООД.

Монетите са върнати с приемно-предавателни протоколи.

Припомняме, че малко по-рано главният прокурор Иван Гешев реагира по случая

Монетите са били иззети с протоколи за претърсване и изземване на 17 и 18 юли 2019 г. във връзка с разследване срещу организирана престъпнагрупа, създадена с цел получаване на доходи чрез изнудване, длъжностни присвоявания, неизгодни сделки и за пране на пари в големи размери. В постановленията за връщането на монетите се посочва, че те не са предмет или средство на престъпление и не подлежат на отнемане в полза на държавата по реда на чл. 53 от НК и по реда на ЗАНН и че връщането не би затруднило разследването. 

Снимка 487271

Източник: Прокуратура РБ

Продължава огледа и на останалата част веществени доказателства, а от Специализираната прокуратурата уверяват, че при констатирани нови обстоятелства българската общественост ще бъде осведомена, ако това не би попречило на разкриване на обективната истина.

Гешев не се притеснява да разследва джуджета, десет малки негърчета и комикс герои

Гешев не се притеснява да разследва джуджета, десет малки негърчета и комикс герои

Чистим България от хора, които са осъществили състави на престъпления