Тази вечер бе претърсен от униформени дом на столичния булевард "Симеоновско шосе", предаде БГНЕС.

Това е домът на бизнесмена Илия Златанов, а акцията е проведена от спецпрокуратурата след разрешение от съдия.

Очаква се утре да бъдат дадени детайли около операцията.

Снимка 487074

Източник: БГНЕС

Припомняме, че в края на юни Софийска градска прокуратура се самосезирала във връзка с публикации в медиите, касаещи интервю на И.З.

Образувана бе прокурорска преписка, която ще извърши проверка на всички факти и обстоятелства, изнесени в интервюто.

Става въпрос за разследване на Антикорупционния фонд с интервю на бизнесмена Илия Златанов, в което той обяснява машинациите, чрез които е направен опит да му се отнеме бизнеса му в България - групата "Изамет", производител на асансьори.

Мажоритарният собственик Илия Златанов разказва как известно време е подавал сигнали до институциите в опит да намери подкрепа, но никой не му обръща внимание.

От 12 април тази година бизнесменът живее извън България.

Прокуратурата се самосезира по разследване на АКФ

Прокуратурата се самосезира по разследване на АКФ

Образувана е прокурорска преписка

В разказа си Илия Златанов обяснява за връзки между бившия следовател Петър Петров - Петьо Еврото, Делян Пеевски, като намесва и институциите НАП и специализираната прокуратура.

Петьо Петров бе шеф на специализирания следствен отдел до 2016 година, а Висшият съдебен съвет гласува оттеглянето му по спорен начин. Сега Петров е адвокат.

Снимка 487075

Източник: БГНЕС

Резултатите от проверката ще бъдат анализирани относно наличието на достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер за образуване на досъдебно производство.