Прокуратурата поиска от Софийския апелативен съд да наложи 15 години затвор на Кристиан Николов, обвиняем за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, съобщава Нова телевизия.

Защитата на подсъдимия поиска назначаването на нова експертиза, която да установи дълготрайния ефект от приемането на наркотици и алкохол, повторна експертиза за вещото лице, което е взело пробите, както и повторен разпит на свидетелите по делото.

От защитата на Милен Цветков настояха исканията да бъдат оставени без уважение, тъй като не намират за основание наличието на нова експертиза, която да установи дали Николов е приемал наркотици. Надежда Ковачева, адвокатът на семейството на Милен Цветков уточни, че няма значение кое е вещото лице, което е взело пробите, тъй като те се обработват от лица работещи във ВМА.

Съдът отхвърли исканията на защитата на обвиняемия.

Припомняме, че Милен Цветков загина на Великден 2020 г., след като автомобилът му бе пометен от друг водач на кръстовище до столичен търговски център. Кристиан Николов бе привлечен към наказателна отговорност. Делото за смъртта на Милен Цветков продължава вече две години. През март 2022 г. Софийският градски съд постанови присъда от 9 години "лишаване от свобода" спрямо обвиняемия. Защитата на Николов обжалва наложеното наказание.

Съдът на няколко пъти отложи делото за смъртта на журналиста.

За 6 октомври отложиха делото за смъртта на Милен Цветков

За 6 октомври отложиха делото за смъртта на Милен Цветков

Подсъдимият е контактно лице на заразени с COVID-19 и не може да присъства в съдебната зала