Ден преди приключването на проверката по нашумелият скандал Овчаров-Александров директорът на НСлС Ангел Александров посети Главна прокуратура.

Александров не разговаря с журналисти, пред които да коментира посещението си, но според непотвърдена информация при срещата му с главния прокурор Борис Велчев са били засегнати три основни въпроса.

Първият от тях е бил свързан с това дали Александров е дал бележка на следователката от НСлС Зоя Иванова, на която е било написано името на Камелия Стоянова.
От своя страна Иванова е трябвало да предаде бележката на бившия вече зам.министър на икономиката Корнелия Нинова.

Припомняме, че срещу Корнелия Нинова и следователя от НСлС Татяна Шарланджиева е образувано досъдебно производство.

Нинова е трябвало след като получи бележката, да лобира за фирмата на Камелия Стоянова, която се е занимавала с внос на покер-машини.

Другите два въпроса, върху които са дискутирали Велчев и Александров са били свързани с т.нар. снимки, направени в Боровец, които според някои свързват столична агенция за модели и Булгартабак.

Третият от въпросите е бил за възможността да е оказван натиск върху свидетелите, разпитвани по проверката.

Коментирахме редица въпроси с Александров, лаконичен бе главният прокурор.

Велчев посочи също така, че сред темите, обсъждани с Александров, е бил и въпросът за оставката на следовател номер едно.
Главният прокурор уточни обаче, че за момента този въпрос няма отговор.

На въпрос кога ще публикувате резултатите от проверката Велчев отговори, че се надява това да стане още утре следобед.

По-рано днес заместникът на Борис Велчев, Камен Ситнилски, коментира появилите се слухове, че повечето от свидетелите са сменили своите показания, както и обстоятелството, че може би е оказван натиск върху някои от тях.
„За да се отречеш от нещо, преди това трябва да си го казал", а на мен такова нещо не е известно, заяви зам. главният прокурор.
Ситнилски отрече и появилата се информация за оказван натиск.

Зам. главният прокурор каза, че проверката по този скандал е твърде бедна откъм веществени и документни доказателства, но тя трябва да покаже, дали има или няма данни за започване на досъдебно производство.