Софийски градски съд пусна предсрочно от затвора Васил Маникатов, сочен за най-видния наркобос в Югозападна България. Софийска градска прокуратура не се съгласи с определението на съда и протестира решението му.

Припомняме, Васил Маникатов е един от жертвите на "Наглите". Той беше отвлечен, докато беше в затвора в "Казичене", където излежаваше присъдата си при лек режим, като му е било позволено да работи извън сградата на затвора на външен обект. Отвличането станало, докато чакал жена си и дъщеря си в колата пред дома им. Както и при предишните случаи, похитителите дошли с автомобил със син буркан. От него излезли 5-6 души, които докато го отвличали, обяснявали, че се извършва полицейска операция. За да бъде пуснат, семейството на Миникатов платило 241 хил. евро.

Баретата натопил Ал. Петров за връзки с "Наглите"

Баретата натопил Ал. Петров за връзки с "Наглите"

Васил Маникатов навърза в показанията си както имената на

През 2012 г. Маникатов беше екстрадиран в Гърция след като южната ни съседка поиска екстрадицията му заради разпространение на около 4 кг хероин през 1996 година. Той е обвинен, че на неустановена дата, но преди 28 април 1996 година, е продал в родния си град Сандански дрогата на двама гръцки граждани.

За първото престъпление е наказан с "лишаване от свобода" за срок от 8 години, а второто му наказание е в размер на 15 години "лишаване от свобода" е сформирано чрез групиране на наказания по няколко отделни присъди.

Васил Маникатов към момента е излежал 16 г. и 5 месеца общо от двете наказания. Софийска градска прокуратура не е съгласна със становището на СГС, че Маникантов е превъзпитан. Според прокуратурата няма доказателства за неговото поправяне. От Софийска градска прокуратура смятат, че с оглед обществената опасност като деец и тежестта на извършените от него престъпления е необходимо да изтърпи я цялост наложените му наказания.

Предстои произнасяне по протеста на СГП от Апелативен съд гр. София.