Прокуратурата ще протестира решението на Софийския градски съд да пусне от ареста без мярка за неотклонение тримата задържани за опит за убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски. Това обяви говорителят на Софийската градска прокуратура Елка Ваклинова, цитирана от БТА.

Припомняме, снощи съдът прецени, че обвинението не разполага с доказателства, че Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев са опитали да убият Пеевски. Опитът за убийство е извършен през май месец. В документите по делото не е посочена конкретна дата и място, където е станал опитът за убийство.

Защитникът на Николай Хаджигенов - адвокат Георги Христов смята, че по делото липсват доказателства, а освен това прокуратурата не е посочила конкретно нито кога, нито къде е било извършено покушението. Според адвоката обвинението не е посочило и мотив за извършването на опита за убийство на депутата.

Гледането на мярката вчера бе белязано с прецедент. Поради факта, че Красимир Методиев получил хипертонична криза и е приет в болница на системи, мярката бе гледана не в Съдебната палата, а в МВР-болница. Според защитника изключително рядко в съдебната практика мярка за неотклонение да се гледа в болнично заведение.