По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, със заповед на Апелативна прокуратура - Велико Търново, е възложена проверка относно цялостната дейност на прокурор Николай Николов в Окръжна прокуратура - Русе за срок от три години, съобщават от държавното обвинение.

Проверката ще обхване всички възложени на магистрата преписки и дела, участия в съдебни заседания, както и евентуални пропуски или нарушения при осъществяване на правомощията му. Ще се проверява и евентуалната му връзка с обвиняемия П.Б. или представлявани и управлявани от него юридически лица.

Проверката следва да приключи с писмен доклад, съдържащ данни за проверените материали, констатации, изводи и предложения в срок до 10.07.2020 г.

Бобоков ходатайствал за назначаването на Николай Николов за прокурор

Бобоков ходатайствал за назначаването на Николай Николов за прокурор

Страхувам се за живота си

Отделно от това в Отдел 06 на Върховна касационна прокуратура е започнала проверка за евентуално извършени нарушения на Кодекса за етично поведение на българските магистрати от страна на Николай Николов, прокурор при ОП-Русе.

Прокуратурата заявява, че ще е безкомпромисна в действията си при констатирани случаи на нарушения или престъпления, извършени от представители на прокуратурата, независимо от тяхната длъжност и ранг.

Припомняме, че преди дни стана ясно, че бизнесменът Пламен Бобоков е ходатайствал за назначаването на прокурор Николай Николов.