Сигналът на ПП "АБВ" за нарушения от страна на директора на службата за социално подпомагане в Попово се проверява от прокуратурата в Търговище.

По случая е образувана преписка с наблюдаващ прокурор Лиляна Стоянов, предаде БНР.

"На 23 юли е регистриран сигнал, подаден от областен председател на политическа партия АБВ Йорданка Георгиева. Образувана е преписка, която ми е разпределена за наблюдение и работа. Ще се запозная със сигнала и ще взема писмено отношение по него, за което подалият сигнала ще бъде уведомен", заяви прокурорът.

Стоянова допълни, че проверката на изнесените факти ще продължи един месец.

АБВ даде на прокурор шефа на социалните в Попово

АБВ даде на прокурор шефа на социалните в Попово

Изкупувал жилища на социално слаби граждани

Припомняме, от АБВ подадоха сигнал за злоупотреби на директора на "Социално подпомагане" в Попово Димитър Димитров заради сериозни съмнения за придобиване на нерегламентирани доходи и злоупотреба със служебно положение.

Според сигнала Димитър Димитров работил като нерегламентирана агенция за недвижими имоти, като през последните 10 години е придобил и след това продал близо 20 имота. Директорът на дирекция "Социално подпомагане" за Попово и Опака изкупувал жилища на социално слаби граждани, а след това ги продавал, като се възползвал от служебното си положение, съмняват се от АБВ.

Сигналът е изпратен и до антикорупцията.