Прокуратурата разследва два случая, свързани с купуване на гласове - в Пазарджик и в Пловдив. Това стана ясно по време на брифинг в Съдебната палата. Запитана дали и в двата случая става въпрос за една и съща партия, говорителят Румяна Арнаудова заяви: "Да, мисля, че е за една и съща".

Под ръководството на Районната прокуратура в Пазарджик се разпитват над 30 души за организиране на предлагане на облаги, които да се предоставят на лица, за да бъдат мотивирани да гласуват в полза на определена политическа сила, обясни говорителят на главния прокурор- Румяна Арнаудова.

Тя бе категорична, че въпросните лица не са задържани, каквато информация се разпространявала в някои медии.

Изборният туризъм не може да бъде ограничен, категоричен Герджиков

Изборният туризъм не може да бъде ограничен, категоричен Герджиков

При тази законова база не бива да се ограничава изборният туризъм, смята той

Досъдебното производство е образувано срещу ходжата на село Света Петка - Ибрахим Юмер. В момента се провеждат следствени действия, във връзка с организирано от Юмер пътуване на граждани с автобус до Одрин.

В Добрич по-рано днес полицаи откриха два палета с торби с хранителни продукти. Всяка една от торбите е носела логото на определена политическа партия у нас. Храните са намерени в склад в Добрич при акция на полицията. До момента няма задържани. Разследването по случая продължава.

По отношение на случая в Добрич Арнаудова изтъкна, че по сигнал на ДАНС е бил спрян товарен автомобил, в който са били натоварени пакети с храни. До момента са установени 970 пакета с хранителни продукти. Всеки пакет от около 10 кг. и съдържа боб, леща, олио и други трайни храни. Част от продуктите били разтоварени в склад за препарати за растителна защита в Омуртаг.

От Автомобилната администрация ще извършат щателна проверка на товарния автомобил. С проверка е ангажирана и Агенцията за безопасност на храните, тъй като продуктите са разтоварени на място, на което това не може да се случва.

Прокуратурата се е заела с установяването на лицето, което е организирало предлагането на облагите с цел лицата да гласуват за определена политическа сила, стана ясно от думите на Румяна Арнаудова.

Припомняме, подобен случай с хранителни продукти, подготвени за партийна агитация, имаше преди седмици в Кърджали.