Окръжна прокуратура Сливен е започнала досъдебно производство за вчерашния инцидент, при който загинаха двама млади мъже.

Разследването се води срещу неизвестен извършел и е за нарушение на правилата за движение, при което е причинена смъртта на двама. Назначени са експретизи.

В прессъобщението на прокуратурата се посочва, че инцидентът е станал по време на нерегламентирана авто-гонка в района на летището. Полицията е установила, че при катастрофата едната кола с водач от Сливен е ударила странично втората кола.

Служителите на реда не потвърждават обаче дали инцидентът е възникнал по време на автогонка. Най-вероятно младежите са пробвали да правят фигури, осморки и т.нар. дрифтове, с контролирано приплъзване на автомобила от завой в завой при висока постоянна скорост.

Припомняме, че вчера загинаха млади мъже на 20 и 21 години, и двамата от Бупгас, а трима души бяха ранени.

Те са са отказали хоспитализация, в добро здравословно състояние са и няма опасност за живота им. Двама от пострадалите са на 27, третият на 22 години. Единият е със счупена ръка, вторият – с комоцио, а третият – с травма в областта на врата. 

Досъдебното производство се води за престъпление по чл. 343, ал.3, вр. ал.1, б. „в“, вр.чл.342, ал.1 от НК.