Под ръководството на Районна прокуратура - Благоевград, Териториално отделение - Петрич, започна разследване за извършено престъпление по чл. 127, ал.1 от НК - склоняване към самоубийство и последвал опит за такова, съобщават от прокуратурата.

До момента е установено, че около 04,30 ч. на 26.03.2023 г. пред вход в заведение на ул. "Гавраил Радомир" в с. Самуилово мъж се е прострелял с пистолет в главата. В хода на разследването са събрани доказателства за това, че в нощта преди инцидента са били подадени няколко сигнала по телефон до полицейското управление в гр. Петрич за висока музика в ресторант в с. Самуилово.

Пострадалият е 68-годишният С.В., живеещ в близост до заведението. Той е транспортиран в болнично заведение в столицата в тежко състояние.

Извършен е оглед на местопроизшествието. Провеждат се разпити на свидетели и близките на пострадалия. Иззети са записи от камерите за видеонаблюдение. Държавното обвинени посочва, че пистолетът е притежаван от С.В. без съответното разрешение.

Действията по разследването продължават.

Мъж е с огнестрелна рана след скандал в Петричко

Мъж е с огнестрелна рана след скандал в Петричко

Състоянието му е тежко