Окръжната прокуратура в Разград образува досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице в пътнотранспортно произшествие.

Автомобилът е собственост на 42-годишен свещеник от Басарбовския манастир. По данни на игумена на манастира той заедно с 35-годишен свещеник се връщали от погребение на свой колега в Поморие. В момента се идентифицират намерените останки на трети пътник в колата.

Тежкото пътнотранспортно произшествие е станало около 23 часа на 4 май на околовръстния път на Разград. На километър след мотел "Пътна среща" преди разклона за Кубрат автомобил "Форд фокус" излязъл от пътя и катастрофирал. От удара колата се разцепила и пламнала.

В автомобила са открити човешки останки, чиято самоличност се установява. Около мястото на катастрофата са открити части от кръстове и църковна утвар, както и калимавка, каквито носят православните свещеници.

Трима загинали при катастрофа край Разград

Трима загинали при катастрофа край Разград

Колата се забила в дърво и избухнала в пламъци

Продължават процесуално-следствените действия под ръководството на Окръжната прокуратура в Разград за установяване на причините и самоличността на загиналите.