Нека да оставим наблюдаващия прокурор по делото и разследващите органи в лицето на следователите от Висшия следствен отдел да си свършат работата. За това призова прокурор Валентина Маджарова, помолена да коментира получените материали от доклада на ОЛАФ за разследване на търговия с влияние у нас. 

Дали става въпрос за Пламен Бобоков или Пламен Узунов прокурор Маджарова отказа да уточни с мотив: "На този етап на бих искала да коментирам и каквото сме имали да ви съобщим е съобщено".

Тя обясни, че след последните промени на НПК докладите на ОЛАФ или други подобни, вече имат доказателствена тежест и могат да бъдат приобщени в материали по касаещо досъдебно производство. Единият доказателствен източник в лицето на доклада на ОЛАФ е приобщен към материали по конкретно досъдебно производство. Първо обаче тези материали трябва да бъдат анализирани, проверени и оценени с останалите доказателства.

Присъединиха данните за злоупотреби с €6 млн. в МВР към дело за търговия с влияние

Присъединиха данните за злоупотреби с €6 млн. в МВР към дело за търговия с влияние

Сигналите от ОЛАФ са препратени към Спецпрокуратурата

Прокурор Маджарова отказа отново да навлиза в подробности по случая. "Когато ние имаме какво да кажем, виждате ние сме последователни, открити, прозрачни и отворени - и ще ви го съобщим", увери тя.

Прокурор Маджарова подчерта, че когато държавното обвинение е готово да предостави информация, така че да не се нарушат правата на никой в България, щяла да го направи. На допълнителни въпроси от страна на журналистите по темата от прокуратурата отказаха да отговорят.