Софийска районна прокуратура (СРП) се самосезира след материали в медиите за незаконно отчуждаване на недвижими имоти в кв. "Младост", съобщиха от прокуратурата.

Апетитни общински имоти в столичния квартал "Младост" се оказаха частни

Апетитни общински имоти в столичния квартал "Младост" се оказаха частни

Само съдът може да реши казуса

Проверката ще събира данни за извършени документни престъпления и документни измами. Ще се инспектира съставянето и използването на решения на поземлена комисия от 1994 г. и 1997 г., документи по Закона за нотариусите и нотариалната дейност, във връзка с изповядване на сделките по прехвърляне на процесните имоти.

За същия случай кметът на столичния район "Младост" Десислава Иванчева изрази благодарност към разследващия екип на телевизията, която разкри имотни измами с общинска земя за милиони.

"От два дни вече подготвяме документи, които ще внесем в съда, с твърдото убеждение, че по съдебен път Район "Младост" ще може да защити собствеността си и да си върне владението върху общинските имоти, които са били отнети по посочената в репортажа престъпна схема. Но ние няма да се ограничим до там", се казва в позицията на Иванчева.

От районната администрация ще започнем собствена проверка, обещава новоизбраният градоначалник на района. Тя декларира, че държи на прозрачността в управлението и ще съдейства на журналисти и граждани, които разобличават всякакви незаконосъобразни или нецелесъобразни действия, се казва в позицията на Десислава Иванчева.