Районната прокуратура в Етрополе се е заела с разследването на извършеното от Христо Стоичков хулиганство и твърдения за извършен от негова страна побой, съобщават от държавното обвинение.

Разследването се провежда в Районно управление-Етрополе при Областната дирекция на МВР-София. То е във връзка със скандала между Христо Стоичков и Борислав Тошев – фоторепортер от вестник „България днес“. Спорът възникнал, след като фоторепортерът се опитал да заснеме сватбеното тържество на дъщерята на Стоичков.

Инцидентът възникнал около 16.00 часа в събота, 27 август, на паркинга пред манастира „Св. Троица” в района на община Етрополе.

От прокуратурата поясняват, че разследването е за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Шофьорът в „Транспорт сервиз“ ЕООД Петър Димитров бил разпитан като свидетел. Той разказал, че докато бил в автомобила си на паркинг пред манастира заедно с фоторепортера Борислав Тошев, който трябвало да заснеме за медията сватбеното тържество, към тях се приближил Христо Стоичков. Той настоял да получи направените записи от телефоните им, след което ударил няколко пъти шофьора по лицето. Друг мъж пък се опитал да отвори задната врата на колата, където седял фоторепортерът.

Правейки опит да избяга, шофьорът потеглил назад и ударил друг спрял автомобил. Катаджии са съставили акт за установяване на административно нарушение.

Фоторепортерът Борислав Тошев също е разпитан като свидетел. Той първоначално не предал направения запис на разследващия орган. Обяснил, че не е сигурен дали записът е съхранен.

Съдебно-медицинска експертиза ще установява вида и характера на нараняванията на Петър Димитров. Тя ще трябва да покаже и как са причинени.

Прокуратурата е възложила на полицията да открие очевидци на случката, които да бъдат разпитани.

От държавното обвинение допълват, че правната квалификация на деянието ще бъде преценена, след като към материалите по разследването бъдат приобщени записът в мобилния телефон на Тошев и други гласни и писмени доказателства.