Прокуратурата преустановява всякакви контакти с президентството, освен официалната писмена кореспонденция. Решението на главния прокурор Иван Гешев е в сила до произнасянето на Конституционния съд по искането за тълкуване на разпоредбата на чл. 103 от Конституцията на Република България.

Решението за преустановяване на контактите се прави "с оглед стриктното спазване на принципа за разделение на властите" и "необходимостта да се избегнат всякакви съмнения и опити за влияние над институцията".

Със СРС-та срещу президента се търси медиен ефект

Със СРС-та срещу президента се търси медиен ефект

Институцията с най-нисък рейтинг напада институцията с най-висок рейтинг

Припомняме, че вчера от прокуратурата разпространиха записи на телефонни разговори на командира на Военно-въздушните сили Цанко Стойков, част от СРС-та от разследване срещу него. Първият разговор е с Румен Радев. Преди това главният прокурор Иван Гешев обяви, че от досъдебно производство прокуратурата се е сдобила с данни за евентуално извършено от държавния глава престъпление. Заради имунитета обаче производството е спряно. Това обаче е породило искането за тълкуване от страна на Конституционния съд на разпоредбата на член 103 от Конституцията, която засяга имунитета на президента и вицепрезидента.

Румен Радев убеден, че не е вършил нищо нередно

Румен Радев убеден, че не е вършил нищо нередно

Няма никаква идея за какво точно е питането на главния прокурор Иван Гешев