Апелативната прокуратура в Пловдив взе на специален надзор досъдебното производство за тежката катастрофа в Стара Загора.

Надзорният прокурор се запознава на място с материалите по делото и извършените до момента действия по разследването. Изготвено е предложение от апелативният прокурор на Пловдив Тодор Деянов до главния прокурор досъдебното производство да бъде взето на специален надзор и от ВКП.

Припомняме, тежката катастрофа стана около 23.20 часа на 1 октомври. 18-годишният шофьор, причинил ПТП-то е обвинен за това, че е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил телесни повреди на три жени - 23-годишната Д.М. - многостепенна тежка телесна повреда, изразяваща се в загуба на ляв крак, и на 23-годишната П.П. - средна телесна повреда, изразяваща се във фрактура на левия крак, причинила трайно затруднение в движението. За това престъпление се предвижда наказание затвор от 1 до 6 години и лишаване от право да управлява моторно превозно средство. При пътнотранспортното произшествие е пострадала и 27-годишна жена, която е с причинена лека телесна повреда, установена от извършения медицински преглед.

Радев решен да спре безнаказаната война по пътищата у нас
Обновена

Радев решен да спре безнаказаната война по пътищата у нас

Президентът зове да сме безкомпромисни в опазването на човешкия живот

Днес Районната прокуратура в Стара Загора внесе искане за постоянен арест спрямо шофьора, който на 3 октомври беше привлечен като обвиняем и задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Работата по случая продължава. Разпитани са свидетели, извършени са огледи на местопроизшествието и на лекия автомобил, назначени и изготвени са три съдебномедицински експертизи, даващи заключение за характера на телесните увреждания. Лекият автомобил е иззет за нуждите на разследването.

Обвиняемият е правоспособен водач, считано от 26 май тази година. Той е наказван два пъти за нарушения на Закона за движение по пътищата, като са му налагани глоби.

В Стара Загора протестираха заради трите жени, блъснати от кола на тротоара

В Стара Загора протестираха заради трите жени, блъснати от кола на тротоара

Искания за повече видеокамери и изкуствени неравности на пътя…