Заседанието за мерките за неотклонение на Миню Стайков и още двама задържани беше отложено за по-късен час днес. Причината е, че прокуратурата е забравила да внесе 6 тома материали по делото, които са от значение.
Така съставът на апелативния специализиран наказателен съд отложи с един час гледането на мярката, в който час материалите да бъдат внесени. След това адвокатите на обвинените ще трябва и да се запознаят с томовете.

Припомняме, че тази сутрин съдът трябваше да разгледа обжалването на мярката на Миню Стайков и другите, след като миналата седмица съдът ги остави в ареста.

Тримата бяха обвинени за участие в организирана престъпна група, създадена с цел продажба на акцизни стоки без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари.

Спецпрокуратурата нахлу във "Винпром Карнобат"

Спецпрокуратурата нахлу във "Винпром Карнобат"

Прокуратурата има доказателства за данъчни престъпления в големи размери

На 5 септември прокуратурата влезе в компаниите на Стайков - "Топаз мел", "Винпром Карнобат" и "Сис индустриийс". При операцията бяха задържани общо10 лица, сред които и самият Стайков.

На 6 септември спецпрокуратурата повдигна обвинение на 8 души за продажба на акцизни стоки без бандерол, извършване на данъчни престъпления и пране на пари.

Обвиняем по разследването е й синът на Стайков - Стайко Стайков, който все още се издирва, и за неговото задържане е издадена Европейска заповед за арест.

Миню Стайков задържан при спецакцията срещу нелегален цех за цигари

Миню Стайков задържан при спецакцията срещу нелегален цех за цигари

Сградата е собственост на сина на кмета на град Карнобат, уточни Гешев