Привлечен към наказателна отговорност е 26-годишен мъж за опит за принуда и нанасяна на телесна повреда на жена в условията на домашно насилие, съобщи Софийска районна прокуратура.

На 17 юни около 17:30 часа на столичната ул. "Клокотница" обвиняемият С.К. удрял с ръце по главата В.З., с която живее, и й причинил лека телесна повреда. На следващия ден - 18 юни, около 11:30 часа - обвиняемият е направил опит да принуди потърпевшата да извърши нещо против волята й - да тръгне с него, като започнал да е дърпа. Тогава се е намесил и трети човек и престъплението е останало недовършено. Деянието е извършено в условията на домашно насилие.

По случая е образувано досъдебно производство, като на 20 юни С.К. е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 131 ал.1 т.5а, вр. с чл.130 ал.2 от НК и за престъпление по чл. 143, ал.3 ,т.1, вр. ал.1, вр. чл. 18, ал.1 от НК.

Наблюдаващият прокурор е постановил и задържането на обвиняемия за срок до 72 часа, предвид възможността обвиняемият да извърши друго престъпление.

На 4 юни предстои наблюдаващият прокурор да внесе искане в Софийски районен съд за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо С.К.

Прокуратурата иска освобождаването от наказателна отговорност на мъж, пребил баща си

Прокуратурата иска освобождаването от наказателна отговорност на мъж, пребил баща си

Експертиза установила, че обвиняемият страда от психиатрично разстройство