В началото на май 2010 година 12-класничката Ирина Мишонова от Хасково попада в катастрофа, от която следват тежки последствия. Тя e приета в хасковската многопрофилна болница със счупен крак и травми в таза. По-късно състоянието й се усложнява и тя изпада в будна кома, в която се намира и до момента. Освен това след катастрофата момичето е с пълна слепота.

Следват 9 месеца лечение в различни болници в страната, като случаят е аналогичен с този на Мануела Горсова.

Освен със здравната система семейството обаче се сблъсква и с правосъдната.
След катастрофата са заведени две дела - гражданско и наказателно. Осъдителни присъди са постановени на шофьорите на двата катастрофирали автомобила, като според данните и двете коли са навлезли в насрещното платно и това е довело до сблъсъка.

Според решението на съдебния състав те получат условни присъди от по четири месеца, които обаче обжалват. Тук започва съдебната сага.

Адвокатът на семейството на пострадалото момиче поясни, че за да се произнесе съдът по гражданското дело и те да получат обезщетенията от застрахователните компании трябва първо да е приключило наказателното дело.

Той многократно е поставял такова искане пред прокурора по наказателното дело. В отговор обаче получил заплахи и предупреждение, че ако се обади още веднъж, работата по делото ще бъде стопирана.

Освен това прокурорът не назначава необходимите вещи лица - невролог, неврохирург и очен лекар, а патолог, с обяснението, че липсват специалисти.
Необяснимо защо, лекарите правят заключение, че става дума за средна телесна повреда, докато момичето е в състояние на будна кома.

По думите на адвоката прокурорът три месеца реално отказва да работи по делото и да се произнесе по молбата за прекратяването му. Според адвоката това се дължи или на некомпетентност, или на заинтересованост.

Въпреки подадената молба от адвоката на днешното съдебно заседание в София гражданското дело срещу застрахователите е спряно (защото наказателното не е приключило), което възпрепятства получаването на средства, необходими за лечението на Ирина Мишонова.

Адвокат Георгиев категорично заяви, че ще обжалва.
Има и съмнения, че компаниите плащат на адвокатите на виновните шофьори, за да протакат съдените процеси.

Адвокатът определи случаят като правен и житейски абсурд.

Той поясни още, че майката е продала апартамента, за да може с парите да плаща лечението на дъщеря си.