Военно-окръжната прокуратура в София образува дисциплинарно производство срещу прокурор и следовател заради т.нар. "дела на трупчета".

Поводът са констатациите в доклада на Върховната касационна прокуратура за сериозни нарушения в срочността и ритмичността по седем досъдебни производства.

Дисциплинарното производство е образувано спрямо прокурора от Софийската военно-окръжна прокуратура Антон Радойнов и следователя Д.М във връзка с "действие или бездействие, което е довело до неоправдано забавяне на досъдебно производство, отнасящо се до разследване на престъпление евентуално извършено от генерал, военно длъжностни и/или цивилни лица".

Година и на час по лъжичка били изпращани на преводач испанските листове от Барселонагейт

Година и на час по лъжичка били изпращани на преводач испанските листове от Барселонагейт

Трима прокурори ще бъдат наказани заради "делата на трупчета"

Назначена е комисия от трима прокурори при ВОП-София, която да установи действията на двамата магистрати по делото.

Проверката ще обхваща както материалите по досъдебното производство, така и натовареността на двамата за периодите, в които делото е било в активна фаза на разследване, ползваните от тях болнични дни и отпуски, както и участията в съдебни заседания на наблюдаващия прокурор.

До два месеца комисията следва да изготви доклад за работата на магистратите, които подлежат на дисциплинарната проверка.

Проверяват дали се работи прекалено много по Барселонагейт

Проверяват дали се работи прекалено много по Барселонагейт

Заради разпореждане за полагане на извънреден труд в събота