Апелативна прокуратура - Бургас върна за допълнително изясняване и проверка преписката за въведеното часово ограничение за достъп на автомобили в курорта "Слънчев бряг", събирането на такси за "заскобяване", "репатриране" и "наказателен паркинг".

Това съобщи председателят на Управителния съвет на "Съюз на собствениците" в курорта Елена Иванова, цитирана от burgas24.bg

Указанието, което е дадено от апелативните магистрати, е да се изясни дали се изпълнява прокурорското постановление от 2007 година за отмяна на ограничителния режим и свободното преминаване на хора и превозни средства в курортния комплекс.

Преписката бе изпратена в Апелативна прокуратура в началото на миналия месец, след като "Съюза на собствениците" обжалваха резолюцията на Окръжна прокуратура, която отказа да премахне бариерите в "Слънчев бряг".

Според апелативните прокурори по-долната инстанция трябва да конкретизира защо "Слънчев бряг" АД събира такси за заскобяване, репатриране, наказателен паркинг, които влизат в сметките на търговското дружество, след като според българското законодателство такси се събират единствено по Закона за държавните такси, Закона за местните данъци и такси и други подобни държавни вземания.

Заповедта за часово ограничение за зареждане на търговските обекти и заведения на територията на комплекса, въвеждането на зони за почасово смс паркиране и събирането на такси от автомобили бе издадена на 11 май тази година от изпълнителният директор на "Слънчев бряг" АД Мария Михалева.