Един от синовете на Кирил Киров - Японеца е  бил прострелят днес пред дома му в столичния квартал "Факултета", съобщи ТВ7. Януш Киров е във ВМА, но няма опасност за живота му.

Инцидентът е станал малко след 17 часа. Според БНР до стрелбата се е стигнало след спречкване между два ромски клана.

В 16 часа е подаден първият сигнал, че пред дома на Киров има струпване на хора и свада. В този момент Киров не е бил в дома си.

Когато пристигнал пред къщата си видял как Георги Любенов Петров - Йончо стреля по сина му, казва самият Киров. За Йончо Японеца твърди, че е наркодилър, който работи в квартал "Факултета". Киро Японеца също се свързва със схеми за наркотрафик, но той отрича, като твърди, че има легален бизнес.

Според БНР стрелецът е задържан от полицията, а на мястото на инцидента има допълнителни полицейски екипи, за да не се допусне разрастване на скандала.

Самият Киров едва оцеля при покушение срещу него преди години. По него беше стреляно докато влизаше в своята бизнессграда на бул. "Васил Левски" в София. Малокалибреният куршум попадна в главата на Киров, но той оцеля и се възстанови напълно след дълго лечение.