Десетки излязоха на протест пред съда в Пазарджик с искане за справедливи наказания за шофьорите убийци, съобщава кореспондентката на БНР в региона.

В протеста участваха над 50 души. Те са недоволни заради освобождаването на 27-годишния джигит Иван Янакиев, който през декември прегази възрастен мъж на пешеходна пътека.

Припомняме, че миналата седмица срещу гаранция от 3000 лева Пазарджишкият окръжен съд пусна на свобода Янакиев, тъй като бил държан неправомерно в ареста. Обяснението - че след като са изминали два месеца от задържането му, по закон е трябвало да се преразгледа мярката му за неотклонение.

Съдът утре трябва да гледа мярката му за неотклонение, след като прокуратурата внесе протест срещу освобождаването на джигита. Делото по протеста на прокуратурата ще се гледа от Апелативния съд в Пловдив.

На протеста излязоха роднини на жертвата, представители на рокерския клуб в Пазарджик и обикновени граждани, сред които и ученици.

Те настояват за справедлива присъда за Янакиев. Освен това искат да бъдат приети закони, чрез които да бъдат наказвани адекватно убийците на пътя. Протестиращите споделят, че бясното шофиране по пазарджишките улици не спира.

Сдружение за подпомагане на жертвите на катастрофи и близките им са основали двамата синове на убития Никола Лазаров.