След като служителите на МВР организираха протест в София и Варна, днес полицаите протестираха и в Добрич.

Около 100 служители се събраха тази вечер пред Областната дирекция на МВР в Добрич, съобщи bTV. Исканията отново бяха същите - за по-високи възнаграждения.

Полицаите подготвят серия от регионални протести

Полицаите подготвят серия от регионални протести

Искат минимално увеличение на заплатите с 15% от 1-ви юли

Междувременно днес се проведе извънредно заседание на Съвета за социално партньорство, свикано от министъра на вътрешните работи Валентин Радев. В хода на заседанието ръководството на МВР обсъди със синдикатите как да бъдат разпределени 10-те милиона лева за допълнителни възнаграждения в системата на МВР.

На срещата синдикатите се ангажираха до утре да дадат становище относно предложените промени в Наредбата за размера за допълнителните възнаграждения за постигнати резултати на служителите. Очаква се сумите за първия отчетен период да бъдат изплатени през август.

Синдикатите със становище до утре, МВР изплаща парите през август

Синдикатите със становище до утре, МВР изплаща парите през август

Балабанов увери, че всички заявени униформи са в складовете

На срещата заместник-министър Стефан Балабанов нападна синдикатите с думите, че с протестните си действия те манипулират общественото мнение. "Във вашия протест във Варна показвате 5 скъсани дрехи и казвате, че не получавате дрехи. Складовете са пълни", добави Балабанов.

От своя страна обаче председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Валентин Попов заяви, че регионалните протести ще продължат.

Следващият протест на полицаите ще бъде на 27 юли - в Гоце Делчев. Предвидено е протестните действия да продължат и в други големи градове в страната - Бургас, Благоевград, Перник, както и в по-малки населени места.