Колата, управлявана от бащата на президента Румен Радев - Георги, е пресякла пътя на електрическата триколка, управлявана от Стефан Тодоров. Това е причината той да се удари в предната броня, заяви пред bTV пострадалият Тодоров.

Според Георги Радев при влизане в кръстовището пътят пред него е бил чист. "Пред мен няма никой. Нищо не виждам", обясни Георги Радев. По думите на съпругата му - Станка Радева, триколката на мъжа с увреждания връхлетяла върху им.

Бащата на президента е блъснал инвалид, Румен Радев не коментира

Бащата на президента е блъснал инвалид, Румен Радев не коментира

Георги Радев е отнел предимство...

Инцидентът е станал в 9:37 часа на 17 август. Запечатан е от охранителната камера на кръговото кръстовище в Харманли запечатва удара между електрическа триколка и семейния автомобил на родителите на президента Румен Радев. Бащата на държавния глава Георги шофира от 40 години и има талон за изряден шофьор.

В тази ситуация, пристигналите полицаи са съставили акт на шофьора на триколката, който е и пострадал при инцидента. Стефан Тодоров обаче смята, че не е виновен в тази ситуация.

"Не го обвинявам, разбира те ли, нито себе си, нито него обвинявам", каза Георги Радев.

Разследват катастрофа с участие на бащата на президента Румен Радев
Обновена

Разследват катастрофа с участие на бащата на президента Румен Радев

Инспекторатът на МВР проверява имало ли е опит за укриване на информация

Прокуратурата проверява пътния инцидент с участието на бащата на президента Румен Радев, при който има сблъсък между колата на Георги Радев и триколка на човек с увреждания. Според констативния протокол за произшествието, водачът на инвалидната триколка - Стефан Тодоров, променя движението си внезапно и удря странично лекия автомобил.

Бащата на държавния глава твърди, че не е оказвал давление никому. Полицай му предложил да го закара до болница, защото от притеснение устата му пресъхнала.

За катастрофата родителите скрили от сина си, но ден по- късно той им гостувал за събора на селото и разбрал за случая.

"Харесвам го като президент, така че ще останем приятели с него", твърди пострадалият Стефан, който има претенции само към полицаите.