Делото срещу тримата обирджии, които задигнаха 90 000 лв. от „Алианц банк", бе отложено заради неявяване на единия адвокат по уважителни причини.

Наскоро Венимир Стоянов, Михаил Гюров и Кристиян Александров поискаха да сключат споразумение с прокуратурата и обещаха да възстановят на трезора задигнатите пари. Подсъдимите признаха написаното в обвинителния акт и поискаха съкратена процедура. Тяхното желание обаче не се сбъдна, тъй като частният обвинител и граждански ищец Сокол Димитров не е съгласен със споразумението.

Венимир Стоянов, Михаил Гюров и Кристиян Александров отговарят пред българското правосъдие за това, че на 23 октомври 2013 г. малко преди 9.00 ч. са извършили въоръжен грабеж в офиса на банката на бул. „Дондуков" в центъра на София. Венимир и Михаил извършили нападението, а Кристиян е бил шофьор на колата, която ги чакала. Като в криминалните филми обирджиите нахлули въоръжени в трезора, дегизирани като мотористи - с каски, черни кожени якета и панталони.

Те пребили охранителя Сокол Димитров и заплашили касиерката. Екшън героите успели да задигнат близо 90 000 лева. След това Кристиян ги откарал във вила в Рибарица, където разпределили парите.

Делото срещу тях тръгна през 2014 г., но през това лято един от съдебните заседатели се премести да живее в чужбина. Това наложи съдебният състав да бъде попълнен и делото сега започна отначало с разпит на всички свидетели.

Петима свидетели, нередовно призовани, не се явиха днес. Сред тях е и "канибала" Адриан Ангелов, осъден за зверското убийство на Николай Димитров за две пити кашкавал.

Ангелов е бил за кратък период в една килия с Михаил в ареста на Националното следствие на " Г. М. Димитров".

Делото бе отложено за 2 декември от 10.00 часа.