Няма нарушения на достъпа до плаж "Корал". Това стана ясно след като експерти на Министерство на туризма инспектираха морския плаж. Проверката стана със съдействието на община Царево и е по разпореждане на министър Николина Ангелкова.

Сдружение сезира Ангелкова за ограничен достъп до плаж "Корал"

Сдружение сезира Ангелкова за ограничен достъп до плаж "Корал"

Искат незабавно махане на оградата

Припомняме, организация алармира ведомството и поиска проверка. В сигнала на "Да спасим Корал" бе описано, че на дюните плътно зад плажа има ограда, която възпрепятства пешеходния маршрут до плажа.

Проверката на туристическото министерство обаче показа, че че до плажа за природосъобразен туризъм "Корал" има два пешеходни достъпа, единият от които минава през общински път.

И през частния терен също има възможност за преминаване. Собствениците на имота са уверили експертите, че през сезона достъпът до плажа няма да е ограничен по никакъв начин.

Предстои още една проверка с ръководството на РДНСК Бургас. Според регламентите на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие задължително трябва да бъде подсигурен пешеходен достъп до всички морски плажове и за "Корал" изискването е спазено, съобщават от пресцентъра на Министерство на туризма.