Сдружение "Да запазим Корал" подаде сигнал до министъра на туризма Николина Ангелкова за ограничен достъп до морския плаж "Корал". Те настояват да бъде извършена проверка за ограничен свободен достъп.

Фирмата "Ибердрола" не знае кой е рязал дървета на плаж Корал

Фирмата "Ибердрола" не знае кой е рязал дървета на плаж Корал

Оградили плажа, за да не се цапа

По тяхна информация плажът е блокиран заради завършено и установимо нарушение върху територията на пясъчните дюни, които се намират непосредствено зад плажната ивица. На дюните е поставено ограждение от дървени колове, забити в дълбочина непосредствено в сивите и облесени дюни зад плажа. Коловете са свързани с тел и образуват ограда.

Това възпрепятства свободния достъп на хората до плажа, който представлява изключителна държавна собственост, предназначена за публично ползване.

Ангелкова санкционира собствениците на имоти зад плаж "Корал"
Обновена

Ангелкова санкционира собствениците на имоти зад плаж "Корал"

Глобите ще бъдат заради безстопанственост

Сдружението не уточнява, че поставянето на съоръжение, което ограничава или прави невъзможен достъпът за пешеходци или хора, използващи детски или инвалидни колички е нарушение.

От " Да запазим Корал" се позовават на основание чл. 25, ал. 1, т. 4 от Закон за устройството на черноморското крайбрежие. Те искат от министър Ангелкова да бъде установено извършено ли е нарушение, налагащо наказание.

В тази връзка от сдружението изискват заповед за налагане на принудителна административна мярка и незабавно премахване на поставеното ограждение.