Проверява се автентичността на писмото от избягалия затворник Пелов, заяви правосъдният министър Цецка Цачева във Варна, цитирана от Нова телевизия. По думите й експертите трябва да разберат и кога точно е писано

Припомняме, на 13 април двамата осъдени Владимир Пелов и Радослав Колев избягаха през парадния вход на Централния софийски затвор.

Избягалият от затвора Владимир Пелов с писмо до медии и президент

Избягалият от затвора Владимир Пелов с писмо до медии и президент

Всичко около интригата с безследно изчезналия затворник

В четвъртък, 17 май, в национална телевизия, омбудсмана и до президента Румен Радев бе получено писмо от избягалия затворник Владимир Пелов.
В осем страници той описва мотивите си да избяга от затвора. Твърди, че е осъден несправедливо, получил е тежко наказание, което е равносилно на смъртна присъда и това го е предизвикало да избяга. В писмото Пелов не посочва как се е сдобил с оръжието, но твърди, че не е искал да нарани никого.

"През последните години се полагат много усилия за подобряване на системата за изтърпяване на наказанията в страната", допълни министър Цачева. Тя уточни, че това се отнася както за битовите условия в затворите, така и за работата с лишените от свобода, за да се интегрират успешно обратно в обществото.

Правосъдният министър участва в международна конференция, чийто основен акцент е проектът за нова европейска директива за опрощаването на дълговете на малки и средни предприятия, както и на физически лица. Основен организатор на форума, на който присъстват експерти от Европа и САЩ, е българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев.