Инспекторатът по образование в Хасково проверява сигнал за насилие над ученик в училище в Тополовград, съобщи bTV.

Родител обвинява учител в побой над детето му. В хода на проверката се оказало, че това не е единственото провинение на преподавателя.

В час по самоподготовка на трети клас камерата в класната стая заснема влизането на учител, чийто бастун се стоварва върху главата на дете пред очите на друг учител.

Преди да посегне с бастуна на детето, учителят го размахва срещу друг ученик. Спорът между двамата започва в коридора, а детето твърди, че е имало и физическо насилие.

Сигнал, че детето е бито в коридора от учителя подават и родителите. Станало е на място, където няма видеонаблюдение, установява проверката.

Учителят обяснява, че не е имало побой, а словестна агресия. Направил забелжка на ученика, защото той му казал: "Ти си никой, гледай си работата". По думите на учителя няма медицинско, което да доказва, че детето е бито.

Сигнал по случая няма от учителя, станал свидетел на агресията в часа му. Наказанието за учителя, което последва, е забележка.

От Инспектората по образование в Хасково обясниха, че започват проверка. За насилието в училище e уведомена и Агенцията за закрила на детето.