Криминалният експерт Иван Савов предполага няколко версии по случая със стрелбата в столичното метро - терористичен акт, разчистване на сметки, лични отношения. В сутрешния блок на БНТ той посочи, че такъв случай не е прецедент в последните години.

"Тук става въпрос за затворени лични отношения между двама души, затова как единият от двамата ще реагира, не е предвидимо и няма как да бъде усетено, освен ако не е някой, който да е в много близки отношения с тези хора", каза Савов.

Трагедията на летището е битова свада, според Савов. Стрелецът е използвал огнестрелно оръжие, защото е имал такова. Съвсем спокойно можеше да извади нож и да намушка жената. Проблемът не е, че е бил в метрото с пистолет, проблемът е, че е решил да си разчисти сметките с дамата вътре в метрото", коментира още експертът.

Охранител и законен пистолет в трагедията в метрото в София

Охранител и законен пистолет в трагедията в метрото в София

От камерите ще се разбере на коя метростанция са се качили

Според него шокът за хората, които водят нормален живот, е огромен и е напълно допустимо да има свидетели, които в момента да отказват да говорят. Това не означава, че по-късно няма да бъдат установени.

Криминалният експерт бе категоричен, че всеки граждани, който притежава оръжие, носи отговорност както за своите действия, така и за причинени по невнимание щети и той задължително е наясно с това в момента, в който кандидатства и получава разрешително.

"Желаещите да притежават оръжие преминават през теоретичен и практически изпит, но при психологическото изследване има пропуски, то би трябвало да е по-подробно и да се прави по-задълбочено", настоя Иван Савов.

Савов разказа подобен случай в сладкарница, където мъж прострелял в главата жената до него и след това се самоубил. По думите му за съжаление този вид разчистване на лични сметки е нещо, което няма как да бъде предвидено.

Застреляха жена в София
Обновена

Застреляха жена в София

Тежкият инцидент е станал в ж.к "Модерно преградие"