Охранител е мъжът, открит мъртъв в метрото. Градският прокурор Илияна Кирилова обясни пред журналисти, че сигналът е бил подаден от машиниста на влака, който е забелязал телата при обръщането на последната спирка. Към момента няма преки свидетели на стрелбата, съобщи bTV.

Тепърва се изясняват отношенията между мъжа и жената, чиито самоличности не бяха разгласени. От камерите ще се разбере на коя метростанция са се качили и дали са се качили заедно.

Охранителят е роден през 1958 г. - това е мъжът, открит мъртъв във вагон на метрото на метростанция "Летище София", стана ясно от брифинг на властите. До него беше намерена жена с множество огнестрелни рани, която е в болница с опасност за живота.

Ранената е родена през 1965 г., също няма криминални регистрации. Освен законно притежавания "Макаров" на мъжа, разследващите са открили самолетен билет.

Евентуално би могло да се мисли, че става дума за някаква битова история, посочи прокурор Кирилова.

Стрелба до летище "София"
Обновена

Стрелба до летище "София"

Една от версиите е за битов инцидент - опит за убийство

Само преди часове случай за стрелба до летище "София" вдигна полицията на крак. От МВР съобщиха на News.bg че служители на метрото са подали сигнал към МВР, след като са видели двама души в безпомощно състояние.

По-късно стана ясно, че спешните екипи са заварили на мястото на инцидента двама души - мъж и жена. Мъжът вече бил починал, когато медицинският екип е дошъл. В последствие от болница "Света Анна" съобщиха, че състоянието на жената остава много тежко. Тя е настанена в реанимация.

Припомняме, преди години служител застреля клиент в офис за бързи кредити в Стара Загора, като в последствие стана ясно, че и жертвата, и нападателят са имали разрешително за своите оръжия.