Състав на Софийски градски съд наложи мярка за неотклонение парична гаранция от 8000 лева на адвокат Атанас Колев, обвинен във вземане на подкуп заедно със следователя Боян Боянов и задържан на 21 юли 2006 година в едно от кафенетата на Централни хали - София.

Съдебният състав отхвърли искането на Софийска градска прокуратура да бъде наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за обвинения по чл. 301 и 301 от НК, съобщават от пресцентъра на съда.

Мотивите на съда бяха, че са извършени редица процесуални нарушения в хода на досъдебното разследване и не са представени доказателствата от записани разговори и снимки от операцията по задържането им.

Съдебното заседание бе прекъснато по настояване на обвиняемия, за да бъде назначен служебен адвокат от САК, който да защитава правата му по настоящото дела, макар че законът не задължава съда за подобно действие.

Съдът определи сумата по паричната гаранция да бъде внесена в седемдневен срок от произнасянето, а при протест или обжалване на решението, насрочи делото в Софийски апелативен съд на 1 август 2006 година от 10.00 часа.